Repic de campanes per homenatjar Jacint Verdaguer

Actualitat

El passat dissabte 26 de maig una vintena de persones molt diverses però amb un únic objectiu vam poder visitar la Biblioteca Pública de Tarragona.

Campanes de més de 150 esglésies i dues catedrals catalanes repicaran aquest diumenge, a les 7 de la tarda, per homenatjar la figura del poeta Jacint Verdaguer. La iniciativa, que porta per nom ‘Dia de la Memòria’, s’estrena enguany per commemorar el 110è aniversari de la mort d’un dels poetes cabdals de la literatura catalana.  Els organitzadors d’aquesta acció de record, que compten amb el suport d’Òmnium Osona, ja han anunciat que la seva intenció és repetir el repic de campanes un cop cada any amb l’objectiu d’homenatjar tots els defensors de la llengua catalana.

Aquesta acció d’homenatge coincidirà amb moltes activitats complementàries per promocionar l’obra de Verdaguer i els defensors de la llengua catalana. Així, en algunes localitats hi haurà activitats al peu dels campanars, com ara interpretacions del Cant de la Senyera per part cors i corals, en funció de la iniciativa autònoma de cada lloc. A més a més, l’organització del Dia de la Memòria, ha editat 70.000 exemplars d’un fullet amb poemes i poesies de Verdaguer, amb la intenció que sigui repartit entre els alumnes de les escoles d’Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya.