Girona acollirà la 4a Festa Som Cohesió d’Òmnium

Actualitat

La secció local d’Òmnium Montnegre ha organitzat la primera mostra de cultura popular a Sant Pol de Mar. La jornada serà aquest diumenge 3 de juny i comptarà amb múltiples activitats destinades a públic de totes les edats.

Òmnium Cultural celebra aquest dissabte a Girona la festa ‘Som Cohesió’, punt de trobada dels programes de cohesió social que l’entitat fa arreu de Catalunya. La festa, en què hi participaran persones d’origen i procedències diverses, té per objectiu reunir els participants en aquests programes d’Òmnium al llarg de l’any arreu del país. ‘Som cohesió’ també vol posar de relleu la tasca a favor de la convivència i la cohesió social que duu a terme l’entitat a Girona i a tot Catalunya.

La festa començarà als Jardins Fora Muralla a les 16 h amb diversos itineraris culturals que permetran descobrir la ciutat. Finalitzats els itineraris, la festa seguirà als mateixos Jardins amb un berenar i una acció sorpresa ben especial. Durant l’acte hi haurà els parlaments de Salvador Sunyer, vicepresident d’Òmnium Gironès i Muriel Casals, presidenta d’Òmnium.

Aquest acte té com a precedent les festes del programa Quedem?, la primera a Barcelona el 2009, la segona a Vic el 2010 (vegeu vídeo) i la tercera a Badalona (vegeu vídeo). Aquest programa, ideat i impulsat per Òmnium Cultural, té per objectiu fomentar la cohesió social a Catalunya a través d’activitats lúdiques i culturals. Des de l’any 2006 ja hi han participat més de 28.000 persones de moltes i diverses procedències.