Neus Català: Veu de les deportades a Ravensbruck

Actualitat

Neus Català fou una dona que ha esdevingut fonamental en la preservació de la memòria històrica de les dones que van ser deportades als camps de concentració i extermini durant la Segona Guerra Mundial. Va dedicar més de quatre dècades de la seva vida a investigar i recollir els testimonis d’altres dones que, com ella, van formar part de la resistència francesa contra l’ocupació nazi i van acabar sent deportades a camps de concentració alemanys.

El pròxim 29 de novembre a les 19 h realitzarem a la SCE la Lira una conferència que homenatjarà la dignitat, la solidaritat, l’empatia i la capacitat humana de resiliència davant les adversitats més extremes. La vida de Neus Català és un exemple de resistència no només física, sinó també emocional i moral, davant la crueltat i la injustícia.

La conferència serà a càrrec de la comunicadora Rosa Vendrell Miret, qui va tenir el privilegi de conèixer personalment a Neus Català durant els darrers anys de la seva vida. Han organitzat conjuntament diverses activitats culturals i actes de memòria històrica.

“La meva vida és una pel·lícula en blanc i negre, però al final hi surten les roses.”