19è Paraules Nocturnes

Actualitat

Els divendres del passat mes de juliol vam poder gaudir de la 19a edició de Paraules Nocturnes amb un gran èxit d’assistència. Com cada any, organitzat Òmnium Cultural Selva Interior, amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i La Casa de La Paraula.

El primer espectacle va ser de poesia a càrrec de Corina Oproae, poetessa i traductora romanesa que resideix a Catalunya des de 1998 i ha realitzat traduccions de diferents autors del romanès i de l’anglès. És autora del poemari en català “La mà que tremola” (2020). Va fer un recorregut poètic que recordava el món on vivim de manera molt emotiva. La va acompanyar al piano Jordi Camell, músic d’un llarg recorregut arreu del món com a docent, concertista i compositor. L’acte es va cloure degustant el maridatge de productes romanesos: cozonac i vi.

El segon va anar a càrrec de JazzCat format pel músic colomenc Xavi Torrent, l’arbucienc Jesús Torrent i els osonencs Pep Solà i Franco Molinari. El grup que lliga modernitat i tradició, va fer gaudir el públic amb melodies populars amb el flabiol com a protagonista arranjades en un context de jazz. Van interpretar peces dels dos discos que han editat: “Sòl de Flabiol” i “Flabiology”. El maridatge va ser de coca de recapte Can Farriol de Santa Coloma de Farners i cervesa artesanal Graner d’Arbúcies.

El teatre hi va ser present amb el monòleg Pompeu Fabra: Jugada mestra!, una teatralització sobre la figura intel·lectual, humana i política del geni ordenador de la Llengua Catalana, interpretat per Òscar Intente. La vetllada va acabar amb un tast de vi D.O. Empordà i avellanes del país.

La companyia mallorquina Cia l’Atapeïda de dansa i teatre físic va representar a la a Plaça 1 d’octubre Esberlant. Va utilitzar el moviment, el gest i l’objecte per conduir-nos a través d’imatges d’inestabilitat, ensorrament i reconstrucció. Tres personatges van parlar en clau d’humor sobre els límits que ens imposen i ens imposem. Amb maridatge de cava i nabius.

Moltes gràcies a tothom.