Sopar Estellés 2024 a Palamós

Actualitat

Òmnium Baix Empordà ha recordat, un any més, la figura del poeta Vicent Andrés Estellés en el Sopar Estellés que s’organitza a l’Espai del Peix, amb la col·laboració de la Biblioteca Lluís Barceló i Bou, de Palamós

El 4 de setembre de fa 100 anys va néixer a Burjassot Vicent Andrés Estellés, periodista, escriptor, un dels poetes valencians més reconeguts del segle XX i una de les figures més importants de la nostra cultura.

Com cada setembre, Òmnium Baix Empordà ha recordat la figura del poeta en el Sopar Estellés que s’organitza a l’Espai del Peix, amb la col·laboració de la Biblioteca Lluís Barceló i Bou, de Palamós. La festa d’aquest any té una especial rellevància perquè s’emmarca en els actes de l’Any Estellés en commemoració dels 100 any del seu naixement.

El Sopar Estellés se celebra anualment a diverses poblacions dels Països Catalans a finals de setembre. És una festa literària que combina poesia, música i gastronomia. Aquesta iniciativa neix l’any 2010 amb l’objectiu de difondre el nom i l’obra de Vicent Andrés Estellés, i s’inspira en les populars Burns Nicht d’Escòcia, pel poeta Robert Burns.

L’acte de Palamós, amb un important èxit d’assistents de gairebé cent persones, va començar amb una conversa sobre la novel·la “Tiberi Cèsar” amb la seva autora, la Núria Cadenes. Tot seguit, va tenir lloc el recital de poemes d’Estellés interpretats per actors de Gespateatre i l’actriu Clara Centenera. L’activitat va finalitzar amb un concert de poemes de Joan Salvat-Papasseït a càrrec del cantautor empordanès Josep Tero, en motiu del centenari de la mort del poeta. Tot plegat, mentre els assistent gaudien d’un sopar de cuina marinera amb peix de la llotja de Palamós.