Ajuda’ns amb la llengua a Ciutat Vella! Crida de voluntaris

Actualitat

Cada any més i més centres educatius i altres entitats de Ciutat Vella demanen la col·laboració d’Òmnium per millorar el coneixement del català oral o escrit. Per poder atendre aquestes peticions, que van en augment, fem una crida a possibles voluntaris i voluntàries per al curs 2024-25, que fem extensiva a socis d’altres territorials de Barcelona, a més dels de Ciutat Vella.

A continuació t’expliquem les dues modalitats de voluntariat en què pots participar i el formulari per indicar la teva disponibilitat.

Acompanyament a la lectura

Els voluntaris per la lectura ajuden a millorar la competència lectora en català a infants o adolescents de centres educatius de primària o secundària. Aquesta activitat es fa en els mateixos centres educatius i en horari lectiu de matí o tarda. Se sol destinar una estona curta de lectura individual per a cada infant o jove un cop a la setmana. Per al curs 2024-25 preveiem que caldran voluntaris per a l’acompanyament a la lectura a l’Escola Drassanes, als Instituts Miquel Tarradell i Milà i Fontanals, i a l’Escola Vedruna Àngels; tot i això, és possible que en aquestes primeres setmanes de curs s’ampliï la demanda.

Vincles

Vincles és el nom de les sessions de conversa informal amb grups reduïts d’adults o joves. Generalment, es tracta de nivells molt inicials de llengua. Des d’Òmnium Ciutat Vella facilitem el material per al desenvolupament de les sessions. Se sol plantejar en sessions d’una hora o hora i mitja a la setmana, i els horaris varien en funció del centre o entitat on es fa l’activitat. Per al curs 2024-25 preveiem que, com a mínim, caldran voluntaris a l’Escola Castella, a l’Institut Escola Elisabets, a l’Institut Miquel Tarradell, a l’Associació Veïnal del Casc Antic i al grup de restauració La Pomada.

Com apuntar-s’hi?

Si tens disponibles una o dues hores a la setmana per dedicar a una d’aquestes activitats, a través del següent formulari pots indicar les teves preferències perquè puguem saber quina és la teva disponibilitat:

acompanyament a la lectura o vincles
dies de la setmana (marcant els dies en què et va bé fer el voluntariat)
horari: matí (9-12); migdia (12-15); tarda (15-18); vespre (a partir de les 18 h)
un camp obert et permetrà de posar els comentaris o restriccions que tinguis.

A començaments de setembre ens posarem en contacte amb els voluntaris apuntats i anirem concretant la distribució entre els centres o entitats.

Moltes gràcies per considerar d’apuntar-t’hi! Necessitem molts voluntaris per poder atendre totes les peticions que tenim.

Inscriu-te al formulari!