Òmnium Baix Camp dona suport al Correllengua de Reus
El Correllengua torna a Reus per reivindicar la llengua i cultura catalanes
L’acte central tindrà lloc el 26 d’octubre i també comptarà amb activitats prèvies complementàries
Dimecres, 4 de setembre de 2024, es va presentar el programa del Correllengua, una iniciativa popular que promou i reivindica la llengua i la cultura catalanes a través de diverses activitats organitzades des de la societat civil.
L’activitat donarà el tret de sortida el 27 de setembre amb un acte inicial amb més de 2.500 escolars de tota la ciutat. L’objectiu és donar a conèixer el Correllengua als centres educatius i alhora gaudir d’un petit concert on, entre d’altres, es podrà escoltar la cançó oficial composta per Xavi Ciurans i Fetitxe 13, que convida a utilitzar el català a través de paraules pròpies de Reus i el Baix Camp. Des d’aquesta data fins al dissabte 26 d’octubre, totes les entitats adherides duran a terme activitats al voltant de la llengua.
Marxa per la llengua
L’acte principal, que se celebrarà el dissabte 26 d’octubre, començarà a l’Escola La Vitxeta i serà una marxa per la llengua amb un recorregut de 10 km per tot Reus, distribuït en 13 trams i que es farà per relleus, que culminarà a la plaça Llibertat amb un gran acte festiu, amb un concert de Dàmaris Gelabert, dinar popular i un concert final de Julien i els seus amics, el concursant de la darrera edició d’Eufòria amb altres músics. Durant la marxa, els relleus per trams es faran a través d’un testimoni obra de l’escultor reusenc Manel Llaurador.
Per poder finançar la iniciativa i lluir-les durant la marxa, s’han dissenyat unes samarretes que es podran adquirir a diverses paradetes que s’anunciaran a través de les xarxes socials i també a Òmnium Baix Camp (raval de Santa Anna, 2) i al Casal Despertaferro (c. de Martí Napolità, 7).
El preu de la samarreta és de 10 € i de 20 € si a més de la samarreta també es vol passar el testimoni en un dels relleus per trams.
El Correllengua compta amb el suport de la major part del teixit associatiu de la ciutat, amb entitats culturals, esportives, cíviques, socials, comercials, sindicals, de lleure, etc., i de les principals institucions i administracions públiques de la zona, com ara a l’Ajuntament de Reus o la Diputació de Tarragona. També s’hi ha involucrat la comunitat educativa de Reus, amb tots els centres escolars, públics i concertats, i la URV. En total, més de 130 entitats de tots tipus que ja s’han adherit al manifest i que participaran en el Correllengua Reus 2024.
El 2013 va ser el darrer any que es va celebrar el Correllengua després de diverses edicions consecutives i ara es recupera amb la voluntat de consolidar la iniciativa de cara al futur. Tota la informació sobre el Correllengua es pot consultar a través del web correllenguareus.cat.