El Fòrum Espai Cultural i Òmnium Tarragonès porten els balls parlats als barris de Tarragona

Actualitat

El Fòrum Espai Cultural i Òmnium Tarragonès uneixen esforços amb l’associació La Mulassa i el Ball de Dames i Vells per portar els balls parlats als barris de Tarragona durant les festes de Santa Tecla. Amb aquesta proposta cultural, el Fòrum i Òmnium continuen amb la iniciativa començada fa tres anys pel Ball de Dames i Vells en què van portar el ball parlat al barri de Bonavista amb una assistència de gairebé 900 persones. L’any passat, el Fòrum i Òmnium van continuar amb la proposta i van portar el ball de la «Sebastiana del Castillo» també al barri de Bonavista, repetint una gran assistència de públic. Enguany, les entitats impulsores segueixen fent créixer aquesta iniciativa i tant el ball de Dames i Vells com el de la Sebastiana del Castillo visitaran, a més de Bonavista, els barris de Sant Pere i Sant Pau i de La Floresta.

Amb el lema «Que la cultura ho inundi tot. Portem els balls parlats als barris!» les entitats impulsores volen fer arribar la cultura popular arreu de la ciutat, en particular als barris allunyats on una part de la població troba dificultats per accedir a l’oferta cultural de la ciutat. Des d’Òmnium Tarragonès, el responsable del Fòrum Espai Cultural, Vicente Ozáez, ha explicat en roda de premsa que la proposta busca «apropar la cultura popular i la llengua catalana a uns entorns en què hi ha molta gent a qui li és aliena, i alhora, generar sentiment de pertinença a la ciutat». Els representants dels balls, Oriol Grau, de Dames i Vells, i Emma Clarke, de l’Associació La Mulassa, han volgut agrair al Fòrum la iniciativa que va començar fa tres anys i la tasca cultural que fan en especial als barris de Ponent. Els representants dels balls han destacat l’acollida que van tenir les representacions a Bonavista i s’han mostrat satisfets de que es consolidi la presència dels balls parlats fora de la Part Alta per arribar a tots els tarragonins i les tarragonines.

D’aquesta manera les actuacions descentralitzades dels balls parlats enguany seran:

Ball parlat de la Sebastiana del Castillo

Dissabte 14 de setembre a les 12h al barri de Sant Pere i Sant Pau (Plaça del Centre Cívic) i a les 18h a la Rambla de Bonavista; i diumenge 15 de setembre a les 19h a la plaça de La Floresta.

Estrena del ball de Dames i Vells

Diumenge 22 de setembre a les 11h i a les 12h a la Rambla de Bonavista.

 

En cas de pluja les representacions tindran lloc als centres cívics de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau, i al Local Social de l’Associació de Veïns de La Floresta.