Visitem el Museu Àngel Guimerà i la Casa nadiua de Pau Casals del Vendrell

Actualitat

Una de les efemèrides que la Generalitat de Catalunya va acordar de commemorar l’any 2024 va ser el centenari de la mort del dramaturg, polític i poeta Àngel Guimerà, que va néixer a Santa Cruz de Tenerife l’any 1845 i va morir l’any 1924 a Barcelona. Àngel Guimerà va arribar al Vendrell a l’edat de set anys i als vint-i-sis es va traslladar a Barcelona, tot i que la família va mantenir la casa vendrellenca per estades puntuals i vacacionals.

Així doncs, el passat 13 de juliol de 2024, vàrem fer una sortida cultural a la vila del Vendrell. La matinal va començar amb un recorregut per diversos punts significatius per a Àngel Guimerà de la vila del Vendrell, en els quals es va anar llegint fragments dels seus textos. A continuació, es va fer la visita a la Casa Museu Àngel Guimerà ubicada a la casa pairal on visqué el reconegut autor. El museu ofereix un amè i complet recorregut per la vida i obra del que va ser d’un dels màxims exponents de la Renaixença de les lletres catalanes a finals del segle XIX. Una de les seves obres més emblemàtiques i reconegudes és “Mar i Cel”, que a partir del setembre de 2024 es tornarà a representar en forma de musical a Barcelona de la mà de la companyia de teatre professional Dagoll Dagom.


La jornada va continuar amb la visita a la Casa nadiua de Pau Casals, situada al mateix carrer de la casa pairal. Les instal·lacions donen una ràpida visió de la casa, vida i obra del cèlebre músic vendrellenc. Ambdues visites van ser acompanyades en tot moment per les detallades explicacions de la historiadora vendrellenca Àngels Santacana, gran coneixedora de la vida i obra dels dos artistes vendrellencs.

Aquesta sortida, coorganitzada amb Òmnium Baix Penedès, va finalitzar al centre de la vila del Vendrell amb un dinar que va aplegar quinze assistents procedents de les dues comarques penedesenques.