Xavier Antich i Pau Alabajos seran presents als Premis al Compromís Cultural d’Òmnium Anoia el 13 de setembre

Actualitat

Pau Llacuna i l’Agrupament Caresmar Salvà són els guardonats d’enguany

Òmnium Anoia ultima els preparatius de l’acte d’entrega dels Premis al Compromís Cultural, que tindrà lloc el divendres 13 de setembre al Teatre Municipal l’Ateneu. Per commemorar la vintena edició dels guardons, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, serà present a l’acte i en farà la cloenda amb un parlament sobre la trajectòria de l’entitat i els reptes que té entre mans en l’actual context cultural i polític del país. 

La cerimònia també comptarà amb un altre convidat de luxe: el cantautor valencià Pau Alabajos, un referent del panorama musical en llengua catalana i amb una trajectòria artística molt lligada a la música i a la poesia de Vicent Andrés Estellés. Alabajos té set treballs discogràfics al mercat i les seves composicions han guanyat múltiples premis com el Premi Ovidi Montllor, el Premi Enderrock o el Premi Muixeranga, entre d’altres. També és autor de textos teatrals i imparteix tallers didàctics en instituts de secundària i universitats sobre la Nova Cançó i sobre poesia estellesiana. Pau Alabajos intervindrà en el transcurs de la cerimònia, que serà presentada per l’igualadí Jordi Còdol, un periodista molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat i amb llarga trajectòria professional en diversos mitjans de comunicació d’àmbit local i nacional.

Òmnium Anoia va anunciar a principis de juliol els guanyadors de la vintena edició dels Premis al Compromís Cultural que cada any atorga a les persones i col·lectius de la comarca per la seva tasca en defensa de la llengua i la cultura catalanes. Enguany el jurat va decidir atorgar el reconeixement individual al gestor cultural Pau Llacuna i Ortínez, i el premi al col·lectiu al CAU –Agrupament Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà.

L’acte de lliurament dels 20ens Premis al Compromís Cultural se celebrarà el divendres 13 de setembre a les 19.30h al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí. És un acte obert a tothom i d’entrada lliure.