Inscripcions obertes als Tallers d’Escriptura Creativa i Literatura 2024-25!

Actualitat

Aquest octubre comencen dos nous tallers a la Lleialtat Santenca, el taller d’Escriptura Creativa i el Taller de Literatura Catalana, i si ets soci tens descompte! 

En el curs de Literatura Catalana farem un recorregut per la història de la literatura catalana contemporània, des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat, a partir d’alguns noms clau que presenten una proposta heterodoxa, crítica i política de la literatura. Des d’aquesta perspectiva, travessarem l’estètica de la modernitat a partir del simbolisme, les avantguardes, l’assaig literari, la narrativa durant la dictadura i l’exili i el sorgiment de noves veus durant els anys seixanta i setanta del segle XX, i acabarem el curs amb la lectura de diverses obres actuals que reben aquesta herència moderna i continuen pensant la literatura des de la seva especificitat i possibilitat d’intervenció. El curs es realitzarà a la Lleialtat Santsenca, al carrer Olzinelles 31, el segon dimarts laborable de cada mes, de 19:00 a 20:30, d’octubre a juny. 

El curs el realitzarà Ester Pino Estivill, llicenciada en Filologia Catalana i doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora associada al grau d’Estudis Literaris a la UB i professora col·laboradora al màster d’Humanitats de la UOC. Des del 2013 és membre del grup de recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu (UB), on ha realitzat diversos treballs sobre les relacions entre el camp literari català i el camp literari francès. Recentment ha publicat l’assaig Poètiques de l’aula. Friccions entre educació i teoria literària (ed. Periscopi, 2024).

Per altra banda, el curs d’Escriptura Creativa ofereix un enfocament interactiu i dinàmic, amb exercicis pràctics, debats i sessions de retroalimentació constructiva, en el que gaudirem del plaer d’escriure i compartirem la nostra passió amb altres persones enamorades de la paraula escrita. Siguis principiant o no, aquest taller t’ajudarà a millorar la teva veu única i a desenvolupar les habilitats narratives necessàries per captivar a les lectores i lectors. El curs es realitzarà a la Lleialtat Santsenca, l’últim dimarts laborable de cada mes, de 19h a 20h30, d’octubre a juny.

El curs el realitzarà Sergi Caparrós, mestre i escriptor. Fa tallers i xerrades a l’alumnat escoles i instituts sobre el gust per la lecto-escriptura i escriptura creativa. 

 

Descarrega’t els díptics informatius en el següent enllaç, on trobaràs les dates de cada sessió, els objectius dels cursos i més informació. 

El preu de cada curs és de 60 euros per persones no sòcies d’Òmnium, i 30 euros per persones sòcies. És necessari identificar-vos com a socis amb el vostre correu electrònic per que s’apliqui el descompte. 

Podeu inscriure-us en els següents enllaços: