La Flama del Canigó al Baix Llobregat Est

Actualitat

Un any més hem celebrat Sant Joan. Una celebració arrelada a la cultura que agermana els Països Catalans a través de les fogueres de la nit més curta de l’any. Un foc renovat al cim del Canigó que s’estén per totes les poblacions del Baix Llobregat Est gràcies a la participació dels equips de foc i entitats de tota mena. Enguany, novament hem arribar a Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Feliu de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern.

A continuació podreu llegir les cròniques de l’arribada de la Flama a dos dels nostres municipis:

La Flama del Canigó a Sant Just Desvern

El passa’t 23 de juny va arribar per 52ena vegada la Flama del Canigó a St Just Desvern. Un total de 14 corredors van anar fins la plaça de St Jaume a Barcelona per recollir la Flama i amb relleus portar-la fins el nostre municipi. A la pça Francesc Macià de Barcelona si van afegir EBSE, les bicicletes compartides per porten a gent gran, I que d’aquesta manera van poder gaudir de la festa. En arribar a St Just unes 50 persones esperaven els corredors a l’inici del municipi, I conjuntament van portar la flama pel poble fins arribar a la pça Malaret on unes 200 persones esperaven veure els corredors amb la Flama. Es va donar la benvinguda al portadors, I es va procedir a l’encesa del gresol que ens va acompanyar tota la vetllada. La lectura del manifest de la Núria Cadena va anar a càrrec d’un membre de La Sala, que van participar per primera vegada en aquest acte. La foguera va ser encesa per Lluís Segura i acompanyat pels corredors. El Lluís es una persona que any rere any ha estat portador de la Flama a St Just. Per primera vegada va haver-hi que amb una espelma, xinxeta o torxa es van endur la flama perquè els acompanyés durant la seva revetlla. L’Ajuntament va oferir coca de Sant Joan, amb cava i refrescos. Finalment el cant del poble, cantat pels assistents va tancar l’acte.

La Flama del Canigó a Cornellà

El passat 23 de juny, a dos quarts de 7, amb motiu de la Flama es van iniciar simultàniament dues activitats. A l’Orfeó , el drac del Foment de la Cultura i els Bastoners de l’Agrupació Sardanista de Cornellà esperaven la Flama que s’ havia anat a buscar a Esplugues. Mentrestant a la plaça de l’església es ballaven sardanes . A un quart de 8 va arribar la Flama, es van encendre el peveter i es va llegir el manifest de la Núria Cadenes.

L’acte va acabar amb uns sorpresa. Els Diables de la Cua de Drac es van estrenar fent malabars de foc. Era la primera vegada que actuaven en públic. Vam acabar menjant coca amb vi dolç.