Crònica de la Flama del Canigó

Actualitat

Ja ha arribat la calor i això vol dir que el 23 de juny va arribar la Flama del Canigó a les Corts.

Un any més els veïns de les Corts ens vam reunir a la plaça Comas per rebre la Flama del Canigó. Abans de l’arribada de la Flama alguns voluntaris i les membres de la Comissió Llengua Les Corts van ajudar a explicar la tradició de la Flama a través del Taller dels fanalets i tothom en va quedar satisfet ja que després alguns van encendre l’espelma amb el foc de la Flama.

Quan va arribar la Flama els tabalers d’Els Bocs de Can Rosés van fer-ne la rebuda i tot seguit el president de la Seu Territorial va llegir el manifest, que aquest any el signava la Núria Cadenes. Un cop llegit i cantat Els segadors vam repartir cent plantes de romaní perquè Sant Joan també és un moment màgic i de recol·lecció de plantes remeieres. Després els tabalers van acompanyar la Flama i a tothom a la foguera on més tard Els Bocs de Can Rosés i els Diables i Timbalers d’Itaca van encendre-la després de fer un espectacle pirotècnic. 

La revetlla va continuar amb bona música i bon ambient mentre petits i grans feien petar els petards i feien lluir les fonts i les traques. 

Fins l’any vinent!