El Projecte Lliures impulsa vuit noves iniciatives, entre elles una de Sallent, per combatre la pobresa i l’exclusió a Catalunya

Actualitat

El Projecte Lliures impulsa vuit noves iniciatives, entre elles una de Sallent, per combatre la pobresa i l’exclusió a Catalunya

Entre les iniciatives seleccionades en la convocatòria d’enguany destaca el projecte Rocaus 3 de l’Ateneu Popular Rocaus de Sallent.

En un context marcat per l’augment de la pobresa, l’exclusió social i els discursos d’odi, el projecte Lliures impulsa vuit noves iniciatives per enfortir els vincles comunitaris, les xarxes de suport mutu i els espais de trobada col·lectiva arreu del territori de Catalunya.

Amb un pressupost total de 120.000 euros, els projectes seleccionats rebran el suport econòmic i l’acompanyament tècnic necessari per desenvolupar accions concretes que facin front a les desigualtats socials i construeixin alternatives d’empoderament i autoorganització comunitària. Aquestes vuit iniciatives se sumen a la trentena a les quals Lliures ha donat suport des del seu naixement l’any 2016.

La convocatòria d’enguany ha rebut un total de setanta-cinc propostes transformadores, que han superat amb escreix les xifres d’edicions anteriors. Un fet que posa de manifest el creixent interès de la societat civil per impulsar projectes que facin front a les problemàtiques socials des de baix i de forma col·lectiva. Alhora, cal destacar la diversitat territorial dels projectes seleccionats.

Les vuit iniciatives seleccionades

Teixint comunitat del Casal Popular La Turba (Valls, Alt Camp) 16.200€.

Xarxa de Suport Mutu, de l’Ateneu Popular de l’Alt Urgell. 16.000€.

Xarxes de Suport Mutu de l’Alt Empordà, de l’Associació de Suport Veïnal Empordanès (Alt Empordà) 3.400€.

Biblioteca del Montseny, de l’Associació de Veïns del Pla del Remei (Vic, Osona) 20.000€.

Repoblem, de Al Centro La Vida, La Boqueria Taller i Obrint Portes SCCL (Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell) 20.000€.

Estructures populars productives, de l’Associació per a la Promoció de la Cooperació de Vilamajor (Alt Mogent, Vallès Oriental)

Escoleta Maan Yad F Yad (Terrassa, Vallès Occidental) 20.000€.

Rocaus 3, de l’Ateneu Popular Rocaus (Sallent, Bages) 5.020€.

Entre les iniciatives seleccionades destaca el projecte Rocaus 3, impulsat per l’Ateneu Popular Rocaus, de Sallent. L’Ateneu Popular Rocaus, el grup de consum local La Brolla, l’associació feminista del municipi, La Llar, i l’agrupament Roques Albes de lleure infantil i juvenil, s’uneixen per presentar un projecte innovador, que busca trencar amb la segregació de les joves al municipi i fomentar la cohesió social.

Els comitès organitzatius de Lliures han estat els encarregats de vetllar pel compliment dels criteris recollits a les bases de la convocatòria per assegurar la viabilitat i l’impacte social de cada proposta.

Lliures és un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) des de l’any 2016, per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.