La Flama del Canigó arriba als barris de Bonavista i Parc Riuclar

Actualitat

Un any més el Fòrum Espai Cultural i Òmnium Tarragonès porten la Flama del Canigó als barris de ponent

El dia 23 de juny al vespre la Flama del Canigó tornarà a arribar a la Rambla de Bonavista de la mà del Fòrum Espai Cultural i d’Òmnium Tarragonès. Aquesta iniciativa es durà a terme per quart any consecutiu i comptarà amb la col·laboració dels centres educatius del barri així com l’associació de veïns Buenos Aires – Part Alta de Bonavista.

La Flama arribarà a les vuit de vespre al local del Fòrum i des d’allà acabarà de fer els metres que falten fins a la rambla de Bonavista, acompanyada dels timbalers i els diables Gripafoc, que una vegada llegit el manifest i repartits els fanalets, encendran una carretillada.

A mitjanit, i per culminar els actes de la revetlla, l’Associació de Veïns de Parc Riuclar encendran la foguera de Sant Joan amb la Flama del Canigó que aniran a buscar a Bonavista.

 

La Flama del Canigó, un símbol d’unitat dels territoris de parla catalana

La Flama del Canigó s’encén cada 22 de juny a l’emblemàtica muntanya catalana des d’on centenars de voluntaris i desenes d’entitats col·laboren per fer-la arribar arreu dels Països Catalans per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.  Aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu es porta a terme des dels anys cinquanta i seixanta com a preludi de la Diada Nacional dels Països Catalans, el dia 24 de juny, i més enllà d’una tradició festiva és també una manera de reivindicar la llengua i la cultura catalana.