El Sambori 2024 a la Vall d’Hebron

Actualitat

El Sambori és un dels principals projectes de cohesió d’Òmnium Cultural per fer front a les desigualtats educatives en aquestes etapes vitals, la infància i la joventut. Té l’objectiu d’enfortir les expectatives de futur i el sentiment de pertinença, de forma col·lectiva, promovent l’esperit crític, el treball en equip i l’emancipació cultural, a través de la creació de propostes artístiques audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques en català, a les aules d’escoles i instituts de Catalunya, Andorra, la Franja, l’Alguer i la Catalunya Nord.  

Del 14 al 25 de maig s’han celebrat les festes Sambori d’enguany. Han estat set actes descentralitzats per tot Catalunya, Comarques Gironines, Catalunya Central, Pirineus-Ponent, Vallesos-Maresme, Camp de Tarragona, àrea metropolitana de Barcelona i rodalies, i Terres de l’Ebre. En total, 12.297 alumnes de 168 centres d’arreu del país han presentat 263 obres en llengua catalana.

Les obres del Sambori d’enguany han treballat temàtiques escollides pel propi alumnat, com el feminisme, l’ecologisme, l’antiracisme, el pacifisme, la defensa i la cura del territori, la diversitat de gènere, la en salut mental, l’antibullying, la memòria històrica, la defensa del català i la multiculturalitat, etc. i per fer-les, s’ha potenciat la creació de vincles i sinergies entre l’alumnat i les entitats de l’entorn local.

La Festa Sambori de l’àrea metropolitana de Barcelona i rodalies on estaven convidats els alumnes de que comprenia l’Alguer, Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès i Garraf, es va fer dur mes a terme el 24 de maig al Pavelló municipal de la Vall d’Hebron, a Horta-Guinardó. Van assistir-hi 1500 infants de 27 centres educatius que han havien presentat la seva obra les seves obres.al Sambori.

A la festa es van realitzar tot un seguit d’activitats, robòtica, manualitats, proves d’habilitat, castells, sardanes, que van ser molt participades. tenir una alta participació.

El president d’Òmnium, en Xavier Antich, va visitar la Festa Sambori 2024  de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.