Acaba un nou curs del projecte Vincles a l’Alt Camp

Actualitat

El passat setembre, començava a caminar el projecte Vincles a l’Alt Camp després d’uns mesos amb una petita prova de dos grups a l’Escola Sant Ramon del Pla de Santa Maria i a Càritas Valls. Amb el curs que comprèn des de setembre de 2023 a juny del 2024 Òmnium Alt Camp amb el suport de la comunitat educativa ha acabat impulsant onze grups repartits entre el Pla de Santa Maria, Valls i Vila-rodona. 


Aquests grups són espais de vinculació, conversa i aprenentatge informal del català que prioritzen l’ús de la llengua i el fet de crear vincles entre catalanoparlants i persones que el volen aprendre i usar, però que habitualment no tenen on o amb qui fer-ho.


Amb gairebé 80 aprenents i una vintena d’acompanyants a l’Alt Camp, des del projecte volem enfortir la cohesió social i construir sentiment de pertinença col·lectiva, enfortint els lligams entre persones i amb entitats. En aquest sentit, durant el curs s’han fet  diverses sortides de descoberta de l’entorn amb guies locals i visites al Museu Casteller de Valls.


Per concloure aquests mesos de trobades setmanals s’han realitzat berenars de comiat a les escoles del Pla de Santa Maria i Vila-rodona i a l’espai Casa Caritat de Valls on es van trobar els diferents grups de la ciutat. En aquests actes, amb la col·laboració dels centres educatius i els respectius Ajuntaments també s’ha fet entrega del diploma d’assistència a totes les aprenents.


Després d’aquest curs, Òmnium Alt Camp i totes les persones implicades volen continuar enfortint la cohesió social i construint sentiment de pertinença col·lectiva amb la llengua catalana com a element vertebrador.