Versus/versos Guimerà

Actualitat

Coincidint amb l’efemèride de l’any que es compleix el centenari de la mort de l’Àngel Guimerà, des d’Òmnium Sants-Montjuïc vam promoure que Versus/versos li dediqués un programa del dia 13 d’abril, que es va poder escoltar a Sants3Ràdio.


Sota la direcció de l’Eduard Reboll, el programa va comptar amb la participació de l’historiador Lluís Duran que ens va situar sobre la  trajectòria del mestre Guimerà dins del catalanisme i el moviment de la Renaixença. Com no podia ser d’altra manera, a través de la rapsoda Rosa Mas, es van recitar poemes del poeta i dramaturg que va cloure amb la sardana de la Santa Espina interpretada per la Marina Rossell.


Es va aprofitar, des de les ones, per anunciar un acte presencial a Cotxeres,  previst pel 22 d’octubre, “Sants homenatja Àngel Guimerà” com una iniciativa de diferents entitats santsenques per donar a conèixer un retrat breu i global de l’home i l’obra.


A partir de breus intervencions, voldrem explicar les visions de l’actor que n’ha representat una obra; del productor que n’ha portat un text seu als escenaris; del professor o professora que ha explicat el significat de la Renaixença en les lletres catalanes; i de l’historiador que vol situar la seva trajectòria dins del catalanisme.


L’enllaç del podcast del programa és https://go.ivoox.com/rf/127431982