Més de 700 alumnes assisteixen a la Festa Sambori Vallesos-Maresme

Actualitat

Més d’uns 700 alumnes de 15 centres educatius del Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme han participat a la Festa Sambori, que Òmnium Cultural ha organitzat a Sabadell el dimecres 22 de maig. La Festa Sambori és una jornada festiva on l’alumnat dels diferents centres de la zona es troben per compartir tallers i activitats al voltant de la creativitat, la cultura i la llengua. A la Festa de Sabadell els alumnes participants han pogut gaudir de tallers de circ, glosa, robòtica, jocs de taula, teatre del gest, dansa, collage i cant i expressió corporal. 

El Sambori és un dels principals projectes de cohesió d’Òmnium Cultural per fer front a les desigualtats educatives en una etapa vital, la infància i la joventut. Té l’objectiu d’enfortir les expectatives de futur i el sentiment de pertinença, de forma col·lectiva, promovent l’esperit crític, el treball en equip i l’emancipació cultural, a través de la creació de propostes artístiques audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques en català, a les aules d’escoles i instituts de Catalunya, Andorra, la Franja, l’Alguer i la Catalunya Nord.

La Festa Sambori de Sabadell, que s’ha celebrat a la Fira de Sabadell, ha estat una de les set festes descentralitzades que enguany, i per primer cop, l’entitat ha organitzat per acollir el gran nombre d’infants i joves participants, que no para de créixer any rere any. En total, 12.297 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de 168 centres d’arreu del país, han presentat 263 obres d’autoria col·lectiva i en llengua catalana, produïdes durant aquest curs escolar. 

A més, les obres del Sambori d’enguany han treballat temàtiques escollides pel propi alumnat, com el feminisme, l’ecologisme, l’antiracisme, el pacifisme, la defensa i la cura del territori, la diversitat de gènere, la en salut  mental, l’antibullying, la memòria històrica, la defensa del català i la multiculturalitat, etc. i per fer-les, s’ha potenciat la creació de vincles i sinergies entre l’alumnat i les entitats de l’entorn local.

De la seu de Terrassa, han sigut sis centres educatius que han participat enguany al Sambori. De la ciutat de Terrassa han presentat projectes l’Escola Andersen, el Creixen Terrassa, l’Institut Mont Perdut i l’Institut Montserrat Roig. De Viladecavalls l’Institut de Viladecavalls i de Vacarisses l’Escola Pau Casals. Tres d’aquests centres (Mont Perdut, Montserrat Roig i Pau Casals) han assistit a la Festa celebrada a Sabadell.