Torna el VOC Festival Òmnium de Curtmetratges a Osona i al Lluçanès

Actualitat

El VOC va comptar amb dues sessions que es van poder veure exclusivament a Prats de Lluçanès


El VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. És un festival únic perquè arriba a més de 90 sales d’arreu dels Països Catalans simultàniament durant els mesos de febrer i març. És un punt de trobada entre creadors, públic i referents del sector, una oportunitat per compartir l’experiència del cinema en llengua catalana. Enguany les projeccions del festival a casa nostra han sigut a l’Espai de Prats de Lluçanès els dies 16 de febrer i 1 de març i van comptar amb una bona afluència del públic.

La primera sessió, que es va projectar el dia 16, titulada Avui i demà, estava formada per sis curtmetratges que comparteixen la idea de canvi, de trànsit, de retorn, de mons que s’abandonen i que es recuperen, de ferides que es tanquen. La segona, anomenada una mena de joc i projectada el dia 1 de març presentava sis històries que ens confronten amb els moments clau de la vida on hem de decidir com participem del món, redescobrim la història o trobem noves mirades sobre un objecte. 

Al final de les dues projeccions el públic assistent també va poder gaudir d’un assortit de formatges i embotits acompanyats d’una copa de vi durant el cinefòrum conduït pel creador audiovisual Pep Pujol.