Revolta “Pedra seca per la vall de les Comes”

Actualitat

El passat diumenge 7 d’abril, Òmnium Segarra-Urgell i els Amics de l’Arquitectura Popular, han organitzat una activitat del programa (Re)voltes d’Òmnium Cultural, a la Vall de les Comes de Maldà.
L’activitat ha estat conduïda pel doctor en Biologia Andreu Serés, i ha consistit en un recorregut per la vall, per tal d’observar i admirar les magnífiques construccions de pedra seca que hi podem trobar.
Aljubs, pous i basses. Cabanes, masos, masets, corrals, pallisses i aixoplucs. Així com els meravellosos marges de pedra treballada, que són uns dels millors exemples de pedra seca més ben conservada del nostre país.
El biòleg Andreu Serés ha explicat les característiques botàniques i les diverses tipologies dels hàbitats vegetals propis del nostre país: les brolles, els garrics, les màquies i els boscos.
Les 25 persones inscrites a l’activitat, hem gaudit d’un matí de descoberta del ric patrimoni arquitectònic i cultural de les nostres contrades, gràcies a la iniciativa d’Òmnium i la col·laboració dels Amics de l’Arquitectura Popular, a qui agraïm la seva, tasca de difusió i salvaguarda del patrimoni de la pedra seca.