Cròniques de les (Re)voltes del Carmel i Montbau dels dies 16 i 17 de març

Actualitat

Dins de la setmana de la “Marató de (RE)voltes” que ha organitzat Òmnium Cultural, a Horta i Guinardó hem dut a terme una (RE)volta al Carmel i una altre a Montbau.

La (RE)volta al Carmel Autoconstruït es va realitzar el 16 de març amb un grup reduït d’assistents. A mes d’aprofundir en l’autoconstrucció dels habitatges i conèixer el testimoni d’alguns veïns, es va aprofundir en el conflicte que hi ha al barri amb el previst Parc dels tres turons. Es va visitar la zona afectada i els diferents tipus d’habitatge segons la seva data de construcció. La preparació i guiatge de la Revolta la van fer l’Andreu (arquitecte) i la Marina (educadora social) ambdós veïns de El Carmel.

La (RE)volta Cooperativa a Montbau es va realitzar el 17 de març, i  va consistir en una visita al barri amb aturades a alguns punts representatius de les lluites veïnals que s’han dut a terme i que han conformat el barri actual: les lluites per aconseguir un ensenyament suficient i de qualitat, la creació de l’escola cooperativa, les mobilitzacions per aturar l’abocador d’escombraries, la prolongació de la carretera de les Aigües, els esforços per crear una Biblioteca Pública (l’actual biblioteca Albert Pérez Baró), per aconseguir l’arribada del metro i els busos necessaris, la construcció de la Parròquia, els treballs per a la reforestació després dels incendis i, encara en dansa, el soterrament de la Ronda de Dalt i la millora de l’accessibilitat dins del barri.