Barcelona en una cruïlla

Actualitat

En el marc de L’HORA DEL PRESENT, espai de reflexió sobre temes d’actualitat, Òmnium Ciutat Vella us convida a tres xerrades per repensar Barcelona, que es faran al Centre Sant Pere 1892 (c. Sant Pere Més Alt, 25) a les 19 h:

29 de febrer, amb Marc Belzunces
Barcelona i la sostenibilitat: mobilitat i energia

7 de març, amb Itziar González
Cap on va Barcelona? La gentrificació a Ciutat Vella

14 de març, amb Manel Larrosa
Barcelona, capital de Catalunya: articulació de Barcelona amb l’àrea metropolitana i el país

Volem parlar de quina ciutat fem, quina ciutat volem i quina ciutat necessitem. És a dir, estem fent la ciutat que volem i que Catalunya necessita?

Les tres xerrades estan plantejades a partir de tres eixos bàsics: gentrificació, mobilitat i energia, i relació de la ciutat amb l’entorn metropolità i el país. Per a cadascun d’aquests eixos, hem convidat a una persona experta que pot donar els elements necessaris per conèixer els problemes i les amenaces del model actual, però també les claus que ens poden ajudar a pensar en alternatives transitables. 

Els nostres convidats són Itziar González (arquitecta i exregidora de Ciutat Vella), Marc Belzunces (geòleg i periodista especialitzat en qüestions energètiques i mobilitat) i Manel Larrosa (arquitecte i exregidor d’urbanisme de Sabadell).

Imatge de portada: NetraaMR (Wikimedia Commons, CC-BY-SA 3.0) modificada.