Crònica assemblea general ordinària d’Òmnium Sant Andreu 

Actualitat

El dia 2 de febrer de 2024 es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de la seu d’Òmnium Sant Andreu a la sala d’actes d’Els Catalanistes. 

La presidenta Lourdes Pinyol inicia l’assemblea amb puntualitat donant la benvinguda a la quasi quarantena d’assistents. 

S’aprova l’acta de l’assemblea anterior i sense preàmbuls s’exposen amb claredat i concisió els objectius i la feina feta durant el 2023 en els eixos en què s’ha treballat: llengua i cohesió, cultura i drets civils i polítics. Cal destacar que bona part de les activitats dutes a terme (una mitjana de dues per mes) s’han fet aprofitant el teixit social del barri, de manera que s’ha generat complicitat i bona sintonia entre altres entitats, esdevenint Òmnium un bon eix vertebrador. 

Seguint el mateix esquema es mostra el pla de treball pel 2024, força continuista, tenir en compte que el que s’ha fet anys anteriors ha tingut bona acollida i s’incorporen activitats per atraure el públic jove. 

Es presenta la nova junta que és aprovada després de votació secreta dels assistents. S’exposa també el balanç de les despeses de l’any i el pressupost del 2024. Es vota a mà alçada i queda també aprovat per àmplia majoria. 

L’actuació de Clara Gorrias és la frontissa de l’acte: ens fa gaudir de bona música mentre interpreta quatre peces acompanyada del piano i la flauta travessera. Posteriorment en Toni Borrell, vocal de la Junta Nacional d’Òmnium, fa l’entrega de les insígnies d’Òmnium als soci/es de més de cinquanta anys d’antiguitat i a continuació exposa les línies generals de treball de l’entitat per aquest 2024. 

Es conclou l’acte i es passa a un petit refrigeri on tots xerrem de manera distesa sobre l’acte i els eixos d’Òmnium.

Fotografies: Andreu Carrascal