Òmnium Osona – Lluçanès escull Assumpció Martínez Artero com a nova presidenta de la junta territorial

Actualitat

Xavier Antich: “No alimentarem el populisme, no alimentarem l’antipolítica i no alimentarem l’extrema dreta”.


L’advocada i activista Assumpció Martínez i Artero ha estat elegida com a nova presidenta de la junta territorial d’Òmnium Osona – Lluçanès durant l’Assemblea de socis i sòcies que es va celebrar dissabte passat a la Sala Sert de l’edifici El Sucre de Vic. Durant les gairebé dues hores d’assemblea, els membres sortints de la junta van acomiadar-se dels socis i companys d’entitat i van encoratjar a les persones que assumeixen el relleu a treballar i a no defallir. Per la seva banda, Alfred Verdaguer, que ha estat president de la territorial durant més de deu anys, també va adreçar unes paraules als seus companys i va rebre el pin de plata de l’entitat de mans de Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural. 

Juntament amb Martínez, la nova junta també renova altres càrrecs, és el cas de Montse Aguilar i Martí que assumirà la vicepresidència; Jaume Miquel March i Amengual, que s’ocuparà de la tresoreria, i M. Carme Comas Puigdesens que entoma les tasques de secretaria. Les vocalies de la 6 a la 10 també han sigut ratificades per l’assemblea: Isaac Romero s’incorpora a la junta com a referent del Lluçanès a la vocalia 6. Mercè Puntí, Maria Cereceda, Marta Marly i Marta Torrecillas també ajudaran a desplegar els projectes locals i estratègics durant els pròxims anys ocupant les vocalies 7, 8, 9 i 10 respectivament.

A la part final de l’assemblea va prendre la paraula Jordi Corrons, membre de la junta directiva nacional d’Òmnium, que va voler posar en valor l’amnistia com un triomf del moviment independentista, que ha obligat l’estat a reconèixer que tot el que es va fer durant el procés no va ser delicte sinó l’exercici de drets fonamentals. Corrons va alertar, però, que la tasca que s’obre en aquest nou cicle polític ha de ser «la d’encetar el camí per passar de l’amnistia a l’autodeterminació». En aquest sentit, assenyala que la tasca d’Òmnium per assolir aquest objectiu és «seguir treballant per reconstruir el moviment, seguir vertebrant la societat civil i liderar la reconstrucció nacional». 

La cloenda va anar a càrrec de Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, que va reivindicar el valor la trajectòria i la tasca feta per la junta d’Osona – Lluçanès, que durant els seus cinquanta anys de vida s’ha convertit en un referent per tota l’entitat. De la mateixa manera, Antich va voler posar en valor el creixement d’Òmnium en els darrers anys, en què s’ha convertit en l’entitat cívica i cultural més important d’Europa. D’altra banda, el president d’Òmnium també va voler subratllar que en el moment de desorientació estratègica que viu el moviment independentista.

 

«És més important que mai tenir una organització potent, arrelada al territori i desplegada arreu dels Països Catalans» que permeti a la societat civil organitzada liderar aquesta nova etapa «d’un país, un moviment i una entitat que ja no són els mateixos que l’any 2017».

 

Per acabar, Antich va alertar que cal recuperar la força del moviment independentista i que avui el país té noves amenaces que també cal afrontar, com la de l’extrema dreta, que posa en perill la cohesió i la convivència. En aquest sentit, Antich va reafirmar que Òmnium plantarà cara tant a l’extrema dreta espanyolista com la catalanista afirmant que des d’Òmnium no es permetrà cap complicitat amb aquells que alimentin l’antipolítica i el populisme.