Catalans d’Àfrica o l’Àfrica en català

Actualitat

El Casal Cívic de Berga va reunir aquest dijous 28 de desembre un centenar de persones, per escoltar i gaudir amb les rondalles, i les seves lliçons morals, explicades durant la ‘Tarda de contes d’Àfrica’ que vam organitzar conjuntament l’Associació Africatalans del Berguedà i Òmnium Cultural.


Benin, Burkina Faso, Costa d’Ivori, Gàmbia, Mali, Marroc, Ruanda i Togo van ser els països originaris dels contes i els seus rondallaires, en un acte que va servir per presentar en societat a l’Associació Africatalans del Berguedà. Una entitat molt nova que agrupa persones de divuit nacionalitats diferents, que ara viuen i treballen a la comarca i que tenen la voluntat d’aprendre i utilitzar el català, per responsabilitat i respecte per la seva nova terra, entenent que la llengua és l’eina més efectiva d’integració i cohesió social.


A més a més de les històries explicades, les famílies assistents a la trobada van poder tastar la música i la dansa africanes i, els més petits, conèixer una mica millor aquest continent, gràcies a uns mapes distribuïts a l’entrada, en els quals hi anaven buscant i pintant els països dels quals es parlava.


Una tarda entranyable de convivència que va demostrar que el més important no és d’on som, sinó com som, i que totes les persones que vivim i convivim a Catalunya som necessàries per preservar la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra manera de ser.