Premier CineXic als Lluïsos d’Horta

Actualitat

El CineXic és un programa d’impuls del cinema infantil en català, promogut per Òmnium Cultural i les distribuïdores de cinema Pack Màgic i Rita&Luca, al qual els Lluïsos d’Horta hi estan adherits.

El passat 3 de desembre va tenir lloc la darrera sessió de cinema infantil de la temporada 2023, i es va aprofitar per presentar el programa per al 2024 amb l’assistència de 230 persones que van omplir totalment la sala.

A l’acte van assistir-hi la Marina Gay, vicepresidenta d’Òmnium, i Lara Domingo de la distribuïdora Rita&Luca.

Marina Gay va exposar que CineXic porta una programació estable de cinema infantil en català a les poblacions i barris on abans no n’hi havia. Que gràcies a CineXic es pot gaudir del millor cinema europeu per a públic familiar: 8 pel·lícules l’any, doblades i subtitulades en català, que han estat premiades i han recorregut els festivals de referència d’Europa. Si durant el 2023 s’ha arribat a 65 sales, el 2024 s’augmenta a més de 80 sales.

Al seu torn Lara Domingo va explicar els continguts del proper any. Una gran programació amb pel·lícules que han rebut premis i nominacions com Ratolins i guineus, nominada al Premi del Cinema Europeu a la millor pel·lícula animada el 2021, o El viatge d’Ernest i Célestine, nominada al Cèsar a la millor pel·lícula d’animació el 2023.

Finalment es va projectar la pel·lícula Operació Pare Noel i tres curtmetratges que la canalla va gaudir mentre menjaven les crispetes ofertes a l’entrada.