Somescola denuncia la instrumentalització de les institucions europees per fer propaganda partidista contra la immersió

Actualitat

La plataforma critica el biaix partidista dels eurodiputats de la missió i assegura que ‘el model d’escola catalana no té res a amagar’

Barcelona, 19 de desembre de 2023 – La plenària de Somescola s’ha reunit avui per valorar la missió especial de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PETI), enviada a Catalunya per avaluar la immersió lingüística als centres educatius. Les més de 60 entitats que integren Somescola han denunciat la instrumentalització de les institucions europees i l’ús partidista de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PETI), presidida per l’exministra del PP, Dolors Montserrat. A més, la plataforma també ha criticat la falta de parcialitat dels eurodiputats que formen part de la missió, integrada per europarlamentaris dels grups polítics del PP, Ciutadans i Vox, amb la Lliga Nord i 5 estrelles. En aquest sentit, Somescola assegura que l’agenda de reunions també “és esbiaixada”, ja que la missió només s’ha reunit amb sis famílies contràries a la immersió, excloent “deliberadament” les federacions de famílies de l’escola pública i de la concertada, que representem milers d’AFAs i centenars de milers de famílies. 

“Malgrat el biaix de la missió, les més de 60 entitats que formem part de Somescola estem molt tranquil·les: el model d’escola catalana no té res a amagar. Ni pel que fa als seus principis i beneficis socials, ni pel que fa als seus resultats de capacitació lingüística, tant en català com en castellà”, afirmen la presidenta de l’aFFaC, Belén Tascon, M. Del Mar Pla, presidenta de CCAPAC i, Pati Sarrias, presidenta de FAPAES, que han anunciat que havien entregat un informe als integrants de la missió, on recullen les característiques de l’escola catalana, les dades sobre els seus resultats i les respostes a les preguntes freqüents. 

“Hem aportat dades objectives que desmenteixen les principals fal·làcies i falsedats que utilitzen els partits contraris al model”, afirmen a través d’un manifest, que també apunta: “Malgrat la intencionalitat clarament ideològica d’aquesta visita, reiterem la transparència com a característica fonamental del nostre model educatiu: no tenim res a amagar. Les dades estan sobre la taula, i nosaltres sempre estarem oberts a rebre i dialogar amb qualsevol organisme interessat a comprendre el model i resultats de l’escola catalana. Finalment, Somescola reafirmem el nostre compromís amb la defensa i millora del model educatiu català. Davant de les distorsions i biaixos, estem segurs que la veritat i els valors pedagògics prevaldran”.