Òmnium Cultural participa per primer cop al Fòrum Gastronòmic a Girona
,,,
Òmnium Cultural participarà per primer cop al Fòrum Gastronòmic amb un Maridatge Solidari de Vins i Formatges gironins, que organitza amb la col·laboració del Banc d’Aliments de les comarques gironines. L’acte es durà a terme aquest dissabte, a la plaça Independència, i el preu per assistir al tast serà una donació d’aliments (no econòmica) al Banc d’Aliments. El maridatge anirà a càrrec del cuiner Jordi Jacas i del sommelier Carles Portell, que col·laboren desinteressadament en l’acte.
El Fòrum Gastronòmic és un dels esdeveniments més importants que se celebren a Girona, i que converteixen la ciutat en un gran aparador mundial de les propostes culinàries més innovadores. A més la gastronomia és una de les millors ambaixadores de la nostra cultura i enguany des d’Òmnium Cultural Gironès volem aprofitar l’ocasió per promocionar els productes del territori. No obstant això, no podem oblidar que amb l’esclat de la crisi econòmica són moltes les persones que no poden ni comprar aliments de primera necessitat. De fet, durant el 2010, el Banc d’Aliments de les comarques gironines ha superat les 1.200 tones de menjar repartides, i ha atès més de 25.000 persones que han rebut aliments a través de 140 entitats benèfiques.
Per això, des d’Òmnium Cultural hem decidit organitzar un Maridatge Solidari de Vins i Formatges Gironins, ja que en comptes de cobrar uns diners per participar-hi, l’única condició serà que els assistents portin un quilo de menjar, que posteriorment es donarà al Banc d’Aliments. Així, en un mateix acte, promocionarem productes gironins alhora que animem els ciutadans a fer una petita donació per als més desfavorits. El maridatge anirà a càrrec de Jordi Jacas d’El Molí de l’Escala i del sommelier Carles Portell, que col·laboren desinteressadament en el projecte, i que han preparat un maridatge on sorprendran els assistents unint els vins i els formatges amb ingredients inesperats. Des de l’entitat també volem agrair les donacions de vi de 6 cellers de denominació d’origen Empordà: Empordàlia, Can Sais, Martin Faixó, Mas Pòlit, Bodeguers i Martí Fabra; així com la col·laboració dels formatgers El Terrós.
L’acte es durà a terme a la pl/ Independència de Girona aquest dissabte, 19 de febrer, entre les del 10 matí i les 2 del migdia i constarà de dos maridatges per a unes 30 persones cadascun (a les 12 i a la 1). Així mateix, el Banc d’Aliments tindrà una parada on recollirà durant tot el matí menjar per a les entitats. Per inscriure’s al maridatge cal enviar un correu electrònic a [email protected]