Es fan públiques les 100 primers personalitats adherides a la consulta organitzada per Barcelona Decideix

Actualitat

,,,

La consulta sobre la independència de Catalunya organitzada i promoguda per l’entitat Barcelona Decideix rep el suport de 100 personalitats del món cultural i social català que avui han volgut fer explícit aquest suport en un acte a la seu nacional d’Òmnium Cultural.

Aquestes cent personalitats que agrupen perfils tan diversos com l’historiador Jaume Sobrequés, l’escriptor Jaume Cabré, la il·lustradora Pilarín Bayés, el comunicador Justo Molinero, el músic Quimi Portet, l’actor Sergi López, el filòsof Xavier Rubert de Ventós o l’arquitecte Oriol Bohigas (Vegeu tota la llista d’adherits).

Una foto conjunta amb més de quaranta d’aquestes 100 personalitats ha servit per simbolitzar aquest clam unitari per a la participació i ferma defensa d’un procés consultiu, d’impuls totalment voluntari, i que tindrà com a data culminant el proper 10 d’abril, dia de la consulta.

Muriel Casals ha obert l’acte, recordant que Òmnium, com a entitat adherida i compromesa amb aquest procés arreu del territori, fa una crida oberta a participar en la consulta ‘aquest és un acte d’exercici democràtic’ i ha vinculat aquest acte a la celebració de la massiva manifestació del 10 de juliol ‘la nostra capacitat de reaccionar col·lectivament ens permetrà canviar les coses’.

L’organització ha volgut que a més de les declaracions de Justo Molinero, Oriol Bohigas i Anna Sahún, es poguessin sentir les paraules de suport de Joan Solà a les consultes, el qual, en un vídeo enregistrat per al seu poble, Bell-lloc d’Urgell, animava tothom a participar en aquest procés. Una emotiva aportació en què tothom se sentia interpel•lat quan Joan Solà assegurava que en cap cas aquest esforç és en va, sinó al contrari, tot aquest esforç és més valuós perquè és voluntari i encara no legal.

Justo Molinero feia també la crida a la participació, ‘hem de poder decidir quin país volem deixar als nostres fulls’. L’arquitecte Oriol Bohigas ha remarcat que "estem vivint una democràcia esquifida i com a ciutadans tenim l’obligació de canviar aquesta democràcia". Anna Sahún, per la seva banda, afegia:‘Exerciu aquest acte de llibertat’.

Alfred Bosch, com a coordinador de la consulta ha parlat en nom de Barcelona Decideix. Ha agraït l’esforç i el treball del centenars de voluntaris que surten cada dia als carrers de la ciutat i ha reforçat la idea que han anat comentant tots els altres convidats: ‘no fem campanya per una opció de vot’ sinó que la voluntat és que les persones puguin exercir aquest dret. Anar a votar és signe de ‘coherència democràtica’, no ho seria ‘fomentar l’abstenció’.

L’acte ha tingut com a punt final una fotografia de grup a les escales de la seu nacional d’Òmnium.

L’acte sencer es pot veure des d’aquest enllaç. Per a més informació sobre la consulta: www.barcelonadecideix.cat