De la (Re)volta a l’acció: L’experiència de ReHabitem de la Fundació SER.GI

Actualitat

El (R)evoltes és un projecte que té per objectiu conèixer les realitats socials per contrarestar la fractura social i disminuir l’estigmatització envers col.lectius i barris impulsant aliances amb el teixit associatiu i veïnal, compartint exemples i estratègies per treballar cap a la construcció d’un país socialment més just.

La (R)evolta habitacional que vam organitzara la primavera de 2023 va servir per conscienciar sobre l’habitatge com a dret fonamental tot i que malauradament cal lluitar per assegurar una vida digna per a tots els habitants. Es van posar de relleu els problemes que es troben les persones a l’hora de buscar un lloc digne per viure. De la mà d’algunes entitats i col.lectius es van evidenciar quatre problemàtiques d’habitatge existents a Girona:

-Gentrificació: +Barri -Pisos Turístics exposaren com els pisos turístics generen un èxode de la població local.

-Accés a l’habitatge: PAH Gironès exposaren les dificultats de les famílies amb pocs recursos econòmics per accedir a un habitatge digne i la problemàtica dels desnonaments, els fons voltors, la precarietat laboral, etc. 

-Racisme habitacional: Fundació SERGi exposaren com s’agreugen tots aquests problemes per l’accés a l’habitatge si són persones racialitzades.

-Accés dels joves: Els joves exposaren les dificultats en què es troben a l’hora de buscar habitatge degut a la precarietat laboral.

En la (Re)volta de tardor es va iniciar un nou procés que continuarà amb la (R)evolta de primavera de 2024 que també anirà sobre habitatge, però en la que s’exposaran diferents propostes que s’estan duent a terme per intentar pal·liar aquestes problemàtiques.

En aquesta línia, el passat 7 de novembre vam fer una presentació per donar a conèixer el projecte ReHabitem de la Fundació SERGi, que cerca pisos, els posen a punt i els destinen a lloguer social per ajudar a persones que es troben en risc d’exclusió.

El projecte està en marxa a Girona, Salt i Sarrià de Ter i consisteix en què els propietaris dels pisos els cedeixen temporalment a la Fundació SERGI, que els posen a punt i els destinen a lloguer social per ajudar a persones que es troben en risc d’exclusió.

Des de la Fundació SERGI aporten avantatges i beneficis per a les persones propietàries i la possibilitat d’una rehabilitació de l’habitatge amb una mirada de sostenibilitat i eficiència energètica.

També hi ha el cobrament mensual garantit, un seguiment periòdic al domicili i un acompanyament social a les famílies llogateres.

El procés de ReHabitem:

Més informació del projecte ReHabitem a https://www.fundaciosergi.org/rehabitem/