A l’hora de l’adéu de Mateu Huguet

Actualitat

,,,

Ens ha deixat en Mateu Huguet. Un home honest, treballador, patriota i bo. En Mateu, marit de la Maria Recasens, pare de quatre fills, avi i besavi, ha tancat els ulls d’aquest món el diumenge 23 de gener.

 

En Mateu ha estat i és un dels referents d’Òmnium Cultural a les nostres terres. Ha fet de professor de català, ha recorregut, en moments molt difícils, la geografia del nostre territori fent país. Ha estat membre de les juntes directives de la seu territorial des dels inicis fins ara. Darrerament ja no podia venir a les juntes, però la Maria, la seva esposa, venia, i vindrà, i sempre ens ha transmès el seu record i els seus ànims.

 

Era purista en qüestions de llengua, i necessitem persones puristes com ell per mantenir saludable la llengua. Coneixia la llengua, l’estimava. Era un bon lector. Al voltant d’aquest Nadal vam anar a visitar-lo i bona part de la conversa va ser sobre llibres. També de música. En Mateu li agradava molt la música clàssica. N’era un bon coneixedor.

 

Trobarem a faltar en Mateu Huguet, però com molt bé ha dit avui mateix (dia que escrivim aquesta nota, diumenge 23) l’amiga Lourdes Flotats en un altre comiat (ben diferent, per cert), i referint-se al conte del Petit Príncep, l’essencial no es veu amb els ulls. I en Mateu ens ha deixat l’essencial i per tant el continuarem veient i tenint entre nosaltres. A reveure Mateu.

 

Rosa Gimeno i Josep Maria Forné

Vicepresidenta i President a Lleida-Ponent d’Òmnium Cultural