Les activitats nadalenques d’Òmnium a la demarcació Girona-Catalunya Nord apleguen desenes de persones

Actualitat

Més socis vol dir més projectes i més força. El president Jeroni Vinyet ho ha anunciat avui al seu facebook personal. Moltes gràcies a tots per fer-nos més forts. Catalunya som tots! Treballem tots per Catalunya!

Com bé vam informar abans de les festes, Òmnium va preparar un seguit d’activitats a Girona, Figueres i Santa Coloma de Farners per donar la benvinguda al Nadal a través de les tradicions ancestrals del nostre país. Ara, un cop començat el nou any, una vegada el tió ja ha cagat i els reis han passat per les llars dels nens i les nenes de Catalunya, ja podem dir que, un any més, les activitats d’Òmnium van aconseguir desenes de famílies arreu de la demarcació.

Així, a través d’un taller de tions, de nadales, i un espectacle infantil, la mainada es van aplegar a la Plaça Santa Susanna de Girona el proppassat 18 de desembre per seguir els esdeveniments de la Gran Festa del Tió, organitzada per Òmnium Gironès. Pocs dies després, La Sala Catequista de Figueres es va omplir per seguir un espectacle basat en com van viure molts catalans el primer Nadal a l’exili una vegada fugits després de la Guerra Civil l’any 1939. Finalment, el 24 de desembre a la tarda, Òmnium La Selva va organitzar una cagada de tió popular on hi van participar també desenes de persones i amb la qual es va permetre portar al terreny col·lectiu i popular una tradició molt antiga i nostrada a les llars de la nostra terra la nit de Nadal.