Concentració a Reus en protesta per la sentència del TS

Actualitat

Diferents seus territorials d’Òmnium dónen suport a les concentracions previstes avui al vespre a les portes dels Ajuntaments del país.

Òmnium Cultural rebutja totalment la sentencia del Tribunal Suprem

?Aquesta sentència representa un atac a la cohesió social i al model de país que no podem permetre ni acceptar.

Òmnium rebutja contundentment la sentència del Tribunal Suprem que modifica el model d’immersió lingüística del país en perjudici del català.

Amb aquesta acció el TS crea un conflicte social on no existeix i novament l’Estat Espanyol demostra la dificultat d’encaix de Catalunya. En aquest cas, a través del sistema d’immersió lingüística, l’Estat segueix atacant la voluntat del poble català.

Recordem que aquest model ha estat reconegut i avalat pel Consell d’Europa com a model de cohesió social. El Comitè d’Experts del Consell d’Europa considera, pel que fa a l’ensenyament de la llengua catalana, que l’únic model respectuós amb el compromisos de la Carta europea es el que s’aplica a Catalunya basat en la immersió lingüística i la no segregació dels alumnes.

La càrrega contra la construcció d’una llengua comuna, ataca greument la cohesió d’un poble. En aquest cas, una sentència com aquesta pot provoca la fragmentació d’una societat segons els seus usos lingüístics.

És per tot això que Òmnium emprendrà les mesures oportunes perquè això no passi. En aquest moment, la construcció d’un sol poble, fort i cohesionat passa a ser la prioritat principal de l’entitat.

Òmnium Cultural vol mostrar també el seu suport a totes les escoles del nostre país i a les accions de rebuig contra la sentència que estan sorgint des de la societat civil.

Òmnium Cultural Baix Camp convoca per avui, dia 23 a les 7 del vespre, als seus socis i simpatitzants una concentració de protesta davant l’Ajuntament de Reus.