Òmnium Selva Interior celebra l’11 de setembre i el Sopar Estellés

Actualitat

La lectura dels manifestos va ser el denominador comú de les commemoracions de l’11 de setembre a les diferents indrets de la comarca. Òmnium va participar en ofrenes florals, projeccions o xerrades, segons les localitats. A Santa Coloma es va fer la tradicional marxa de torxes i es van recollir signatures de la campanya de “L’esport treu la llengua”. També se’n van recollir durant la desfilada d’entitats esportives del dia 9. Qualsevol persona o entitat esportiva s’hi pot adherir al web https://esportencatala.cat.

Enguany el Sopar Estellés, a nivell de comarca, s’ha programat a dues poblacions, a més de Santa Coloma de Farners s’hi ha afegit Caldes de Malavella. La gastronomia, la literatura i la música s’han maridat i han ofert un espectacle per gaudir amb tots els sentits.

A la Casa de la Paraula el Sant Martí va fer una proposta basada en receptes del País Valencià: coca de Fira d’Ontinyent, all i pebre de lluç i musclos de roca i bunyols de carabassa amb xarrup de crema d’arròs i rom. Els vins eres del celler Arrufí de Batea. La glossa de Josep Andrés Estellés va anar a càrrec de Josep Àngel Sáez-Benito (JoAn), director del Centre de Formació d’Adults La Selva. Durant el sopar, diferents assistents van pujar a l’escenari on hi havia el micro obert per llegir, recitar o cantar poemes. L’acte va finalitzar amb una magnífica actuació del duet Ferran, guitarra elèctrica, i Noriko, veu que van oferir un repertori cançons amb versos de diferents autors.

Òmnium Cultural, com a membre de la Federació Llull, que també agrupa Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Obra Cultural Balear, promou aquestes celebració inspirada en els Burns Supper on els escocesos fan homenatge al que consideren el seu poeta més destacat en dates properes al seu naixement. El 4 de setembre de 2024 serà el centenari del poeta de Burjassot.

Òmnium segueix fent una crida al voluntariat per donar suport a activitats concretes o a la incorporació de membres a la junta. Moltes gràcies a qui ens ajudeu.