18a edició del Paraules Nocturnes a Santa Coloma de Farners

Actualitat

El cicle Paraules Nocturnes ha tornat els vespres dels divendres de juliol als dos espais habituals de la ciutat: la Casa de la Paraula i el parc de Sant Salvador. Enguany ha arribat a la 18ª edició. De la mà d’Òmnium Cultural, la Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners les persones assistents han gaudit de poesia en tots els seus vessants: recitada, escrita, musicada i ballada.

El primer recital va a anar a càrrec de Lluís Calvo, un dels autors més innovadors, sorprenents i personals de la literatura catalana actual, que va recitar versos del seu poemari Cor Pirinenc, un viatge èpic pels paisatges naturals i humans de les muntanyes des de Benasc fins al Cap de Creus que descobreix algunes de les arrels ancestrals de la nostra realitat.

El següent divendres va ser el torn d’un altre referent de la poesia catalana actual, Josep Pedrals, que am el seu espectacle #Pedrals 25 va fer un recorregut temporal a través dels 25 anys que investiga, recita, difon i divulga poesia pròpia i d’altri.

El tercer espectacle va ser de dansa contemporània titulat Cossoc a càrrec de la ballarina eslovena Anamaria Klajnšček i de l´’intèrpret i creador català Magí Serra. Interessats en portar els seus espectacles a l’espai exterior van tenir l’oportunitat de fer-ho al parc de Sant Salvador.

El cicle va finalitzar amb el concert del duet format per Joan Furió, guitarra i Sofia Llovet, veu. Sota el nom Recordem-nos, que juga amb els conceptes records i acords, van interpretar un seguit de cançons catalanes d’autors clàssics com Enric Morera o Josep Carner i tradicionals populars harmonitzades per Tarragó, Toldrà, Mompou, Tàrrega, Oltra, entre d’altres. Volem destacar que Furió és un jove intèrpret resident a Arbúcies que ja porta una àmplia trajectòria internacional i que ha estat membre i director de l’ensemble de guitarres de l’Orquestra Jove de La Selva