Necessitem la teva col·laboració

Actualitat

Com saps, Òmnium Cultural és l’associació sociocultural més gran d’Europa que treballa per la llengua, la cultura, el país i la cohesió social gràcies a la col·laboració de les persones voluntàries que dediquen part del seu temps a tirar endavant els projectes de l’entitat.

Si disposes d’una estona i et ve de gust impulsar amb nosaltres la llengua, la cultura, el país i la cohesió social, a la teva població, contacta amb nosaltres mitjançant enviant-nos un correu a [email protected].

Si t’interessa col·laborar, contactarem amb tu per explicar-te’n tots els detalls i ajustar-nos a la teva disponibilitat.

Activa’t! T’hi esperem!

 

Infomació dels projectes: 

Projecte Vincles

Fa uns mesos que hem iniciat el programa Vincles a la nostra ciutat, adreçat a persones nouvingudes que tenen dificultats per accedir a l’aprenentatge del català i nous parlants amb dificultats per practicar-lo.

El Vincles és un projecte d’Òmnium Cultural que pretén impulsar el coneixement i la pràctica del català a la nostra societat. La persona voluntària no fa de mestra de català, fa d’animadora d’un grupet de 6/8 persones. I cada grup té dues persones voluntàries. El compromís és d’una hora un dia a la setmana.

Campanya: L’esport treu la llengua 

Necessitem enfortir el català a l’esport i és per això que busquem persones que ens ajudin a arribar a tots els clubs esportius del Berguedà perquè puguin signar el manifest i facin accions de reivindicació de la llengua catalana com per exemple un desplegament de pancarta en els seus actes esportius.

Escola de Formació Guillem Agulló

L’Escola de Formació Guillem Agulló és un espai de formació teòrica i pràctica de les eines per a l’enfortiment democràtic per a la defensa i l’exercici dels drets civils i polítics; per a l’empoderament de la societat civil; per fer front a l’amenaça del discurs d’odi i del creixement de l’extrema dreta i el feixisme, que posen en risc la cohesió social, i per generalitzar les eines de la lluita noviolenta i de l’exercici de la desobediència civil.

Necessitem persones que vulguin ajudar a coordinar i organitzar sessions de l’Escola al territori.

(Re)voltes
Les (Re)voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles. Tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquestes, les participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta. A les (Re)voltes, la memòria individual i col·lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu.

Necessitem persones que tinguin un coneixement de les lluites del territori perquè puguin idear possibles revoltes al Berguedà.