Presentació del vídeo de la (Re)volta pesquera
Actes i activitats

La (Re)volta pesquera es va dur a terme el 25 de març de 2023 i el dissabte 2 de setembre en presentem el vídeo-resum. Serà a les 21.30 h a la plaça del Peix de Blanes.
Sobre la (Re)volta pesquera:
Aquesta (Re)volta es situa sota el paraigües de línia de treball compartim poble: la segregació és l’antònim de la cohesió i la convivència. Una segregació present en la divisió educativa per gènere, origen i situació socioeconòmica (escoles, instituts, lleure, esport, oci, etc.), com també en la segregació o “guetització” residencial, als carrers i barris de les ciutats i poblacions. La creació de fronteres internes, ja sigui per un riu, carrers, autopista o bé una via del tren, dibuixa una línia divisòria i de separació entre “uns” i “altres”, debilitant la cohesió i reforçant el relat de diferenciació entre el “nosaltres” i el “vosaltres”. Les fronteres interiors, físiques i simbòliques que encasellen les persones segons el seu origen, situació socioeconòmica, “ètnia” i etiquetatge cultural en determinats espais segregats (carrers, barris, equipaments, serveis). Un fet estès arreu del territori que ens allunya de la convivència i ubica, especialment a les persones segregades, en una situació de coexistència i lluita contra les desigualtats.
Tenint en compte les línies anterior, des d’Òmnium Selva Marítima creiem necessari donar veu i visibilitzar en un sector cabdal per l’economia local però que a la vegada està molt castigat per l’estigma social/laboral que arrossega des de fa temps, la pesca. Històricament, la pesca era un ofici molt ben vist però ens trobem que actualment, la situació laboral de les persones que es dediquen a aquesta és poc reconeguda i digne.
Per això, la (Re)volta pesquera és l’oportunitat perfecte per explicar una realitat que ens la sentim molt nostra però que a l’hora la tenim molt allunyada de les nostres vides quotidianes. L’objectiu és apropar aquesta realitat des d’una mirada no romanitzada de la pesca, sinó des de la mirada real, en primera persona.