Així va arribar la Flama del Canigó a la Garrotxa

Actualitat

Divendres, 23 de juny, puntual a la cita va arribar la Flama del Canigó a tots els indrets que conformen els PPCC: Catalunya del nord, Catalunya del sud, País Valencià, illes Balears, l’Alguer i la Franja.

A Olot va arribar a les 6 de la tarda procedent de la Vall de Bianya portada pels corredors del Club d’Atletisme Terra de Volcans i del CNO. Acompanyats del gegant Santonegro, dels Ministrers de la Bouera i de la gent que es va aplegar a la plaça del Carme, va anar en cercavila fins arribar al Firal. Allà hi havia un escenari muntat per l’ocasió, amb el peveter preparat per a rebre-la.  

L’alcalde, en Pep Berga, va donar la benvinguda i es va procedir a l’encesa del peveter. Seguidament es va fer el repartiment de la Flama a tots els pobles i barris que van venir a recollir-la. Després de la lectura del Missatge que aquest any va escriure el Conseller a l’exili Lluís Puig i Gordi, es va cloure l’acte amb el repartiment de fanalets, l’encesa de les lletres de foc i l’actuació dels Ministrers de la Bouera. 

Un altre equip de foc procedent de Besalú, els Desfrenats, també va recollir la Flama al Canigó i la va portar fins al seu municipi i a d’altres pobles de la seva ruta. 

Alguns pobles de la comarca van recollir la Flama a la Vall de Bianya. 

Entre tots i totes, un altre any, ho hem aconseguit!