La Flama del Canigó va arribar al Berguedà!

Actualitat

El divendres, 23 de juny, va arribar la Flama del Canigó a Berga. Aquest va ser el novè any que els Amics de la Flama pugen a buscar la Flama al Cim del Canigó. 

En l’arribar es va fer una cercavila pels carrers de Berga per part d’algunes entitats del Berguedà (AEiG Santa Maria de Queralt i Geralda de la Portella, Joves Atletes del Berguedà, A. E. Mountain Runners del Berguedà, Club Esquí Berguedà i els Castellers de Berga) i es va fer parada a la Berga Residencial i a la Residència Sant Bernabé, on van acollir la Flama amb molt entusiasme. La rua va acabar a la plaça del Forn, on Ignasi Montagut, president d’Òmnium Berguedà, va donar la benvinguda a la Flama i els corredors. 

Amb l’encesa del Peveter i amb unes paraules per part d’Ivan Sanchez, alcalde de Berga, es va donar per iniciada la celebració dels actes de rebuda de la Flama. La lectura del missatge de La Flama d’enguany,  escrit per Lluís Puig: “La festa de Sant Joan ens relliga amb tota la Mediterrània, símbol d’una cultura que no separa, sinó que ens agermana”, va anar a càrrec de la Fundació La Llar que feien 50 anys. 

A continuació es va ballar la dansa tradicional El PEGAIRE de la mà de la Berguedana de Folklore Total, on es van explicar els passos perquè tothom pogués ballar. La Colla Gegantera d’Avià i els membres de Geganters Solidari van ballar el ritme del cotixcoti de Tyets. 

Finalment, es va donar pas a la recollida del foc per part dels pobles del Berguedà (Ametlla de Merola, Gironella, Gósol, La Nou, Borredà, Puig-reig, Sagàs, Sant Julià de Cerdanyola, La Valldan i Avià) on van fer arribar la Flama el seu municipi per donar pas a les celebracions de la Flama del Canigó. 

Ignasi Montagut, president de l’Òmnium Berguedà, va dirigir unes paraules de cloenda i es va convidar a continuar mantenint la Flama viva.

Per acabar coca i xocolata per a tots els participants. 

Com a novetat, tots els assistents es van poder emportar la Flama a casa. 

Aquest any ens han acompanyat els nostres amics d’Olvan que cada any van a buscar la Flama a Coll d’Ares i la fan arribar la Flama al Pi de les tres branques, a Cal Rosal i a Olvan.