Òmnium Cultural organitza un debat entre els candidats locals a les eleccions al Parlament

Actualitat

Aquest dissabte 13 de novembre tindran lloc les II Jornades d’ interculturalitat, que es celebraren al barri de la Salut i Llefià de Badalona.

Òmnium Cultural organitza un debat electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya amb candidats badalonins a les llistes. És un acte que s’emmarca en el cicle “En construcció. Fent país”. El debat serà dimarts vinent, dia 16 de novembre, a dos quarts de vuit al local d’Òmnium Cultural, carrer de la costa, 13, Badalona.

El debat, que serà moderat per Oriol Lladó, president d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, s’articularà en blocs que giraran a l’entorn dels tres eixos de l’entitat: llengua, cultura i país. Hi participaran:

– Partit dels socialistes de Catalunya (PSC): Caterina Mieras (número 17 a la llista electoral del PSC), diputada al Parlament de Catalunya, exconsellera de Cultura i exregidora de cultura de l’Ajuntament de Badalona.
– Convergència i Unió: Ferran Falcó (número 41), primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona i regidor del districte 6.
– Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): Mateu Chalmeta (número 14), quart tinent d’alcalde d el’Ajuntament de Badalona, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, i del districte 3.
– Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA): Aïda Llauradó (número 67)
– Solidaritat Catalana per la Independència (SI): Carles Gispert (número 33)
– Reagrupament Independentista (RI.cat): Teresa Casals (número 8)

Tots els candidats explicaran les propostes dels respectius partits entorn de la llengua la cultura i el país i debatran entre ells. El públic assistent també hi podrà intervenir.

El debat amb els candidats locals a les eleccions al Parlament de Catalunya, s’emmarca en el cicle de converses de tardor organitzat per Òmnium Cultural al Barcelonès Nord, que porta per nom “En construcció. Fent país”. Davant del moment vital que viu el país, es presenta aquest cicle de tres xerrades: un context, un debat i un anàlisi, amb la vista posada a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre.

Òmnium Cultural va convocar i encapçalar la històrica manifestació del passat 10 de juliol, que va tenir com a lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. A Badalona, aquesta manifestació va comptar amb el suport, també històric, d’una cinquantena de partits polítics, sindicats i entitats. Després d’aquell èxit, Òmnium presenta aquest cicle amb la voluntat d’estirar aquell fil. “Des d’Òmnium Cultural tenim ganes de mantenir viu l’esperit unitari i de reivindicació amb que ens vam aplegar entitats de moltes diverses sensibilitats sota la mateixa afirmació” diu el president d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord.

El cicle va començar la setmana passada (a l’entorn del context) i acabarà l’1 de desembre amb l’anàlisi: “Després de les eleccions, i ara què?. Dimecres 1 de desembre. Vicent Sanchis, analista polític i vicepresident d’Òmnium Cultural; i el periodista Ferran Espada, director del diari El Punt-Barcelona, reflexionaran sobre la situació del país després de les eleccions al Parlament.