Nova edició del cicle “Llegir la literatura”. De Joan Maragall a Màrius Torres

Actualitat

,,,

Òmnium Cultural Mataró-Maresme presenta la 16a edició del cicle de conferències Llegir la Literatura, enguany titulat De Joan Maragall a Màrius Torres. En aquesta ocasió, Òmnium s’ha volgut sumar als actes de l’Any Maragall per celebrar el 150è aniversari del seu naixement. D’altra banda, aquest any es compleix també el centenari del naixement del poeta lleidatà Màrius Torres. A partir d’aquestes dues figures, completem el cicle amb altres personalitats literàries per oferir-vos un breu pas per l’obra de cinc autors catalans que configuren una part molt important de la nostra literatura de la primera meitat del segle XX.

El cicle de conferències començarà el proper 18 de novembre i continuarà quatre setmanes més, sempre els dijous a les 8 del vespre a la Casa Coll i Regàs (Fundació Caixa Laietana, C/ Argentona 55, Mataró).

 
 
Programa
 
Dijous 18 de novembre

Una veu encara viva. Maragall i la poesia popularper Tònia Passola, poeta i escriptora.

 
Dijous 25 de novembre

Josep Carner i la dignitat literària d’un dels clàssics de la poesia catalana per Jaume Aulet, professor de la UAB.

 
Dijous 2 de desembre

Salvat-Papasseit, una aventura poètica per Ferran Gadea, professor de la UB.


Dijous 9 de desembre

Josep Maria de Sagarra, un escriptor complet per Narcís Garolera, professor de la UPF i responsable de l’edició crítica de l’obra completa de Josep M. De Sagarra (en curs de publicació).


Dijous 16 de desembre

Màrius Torres, un poeta del segle XX per a lectors del segle XXI, per Margarida Prats, professora d’Escola Universitària de la UB.