II TROBADA JOVE D’ÒMNIUM PONENT

Actualitat

,,,

De les 10 del matí fins a les 7 de la tarda, del dissabte 6 de novembre, a l’alberg de Sant Anastasi a Lleida, es va desenvolupar la II Trobada Jove d’Òmnium Ponent-Lleida, oberta a tothom, amb 31 joves inscrits, i una participació mitjana de cada sessió d’una cinquantena de persones.

Va començar amb la conferència del professor gironí, Oriol Ponsati, sobre la rendibilitat de la cultura catalana, i de forma molt intel•ligent i irònica, a més de molt documentada, es va defensar que la producció de la cultura catalana l’hem de fer perquè és la nostra i és una cultura de qualitat, i la rendibilitat hauria de passar a un segon o tercer pla, així com les voluntats resistencialistes. És una qüestió de normalitat.

Tot seguit, la taula de les experiències (en aquest cas de producció cultural) va estar composta per en Josep R. Ribé, director del diari BonDia, que va parlar sobre el món periodístic, el poeta i editor Txema Martínez, que ho va fer sobre el món editorial i de les lletres, i en darrer lloc la cantautora Meritxell Gené, que ho va fer sobre el món de la creació (i de la docència) de manera molt personal, com així havia de ser. Per acabar aquesta sessió la Meritxell Gené va dedicar una cançó d’un poema de Màrius Torres.

El dinar, i cafè posterior, va ser participat entre els inscrits i va donar peu a la sessió de la tarda amb la taula rodona composta per l’escriptor Pep Coll, el periodista Francesc Guillaumet, el representant d’ACPV, Isidre Crespo i el president de “els altres andalusos” i president del taller de músics, en Lluís Cabrera, una taula rodona molt i molt participada per les propostes i opinions que van exposar els ponents sobre que és el que ens defineix com a cultura catalana. La discussió entre els assistents es va allargar molt més enllà de l’hora prevista d’acabar, i va continuar després en grups més petits. Aquest era l’objectiu, crear debat, fer pensar i fomentar els llaços entre els joves de Ponent-Lleida. Èxit aconseguit entre tots.