(RE)volta El Carmel Autoconstruït —Marató de (RE)Voltes 2023

Actualitat

El passat 26 de març es va dur a terme dins l’edició de la Marató de (RE)voltes la setena (RE)volta El Carmel Autoconstruït, organitzada per Òmnium Horta-Guinardó i el col·lectiu d’arquitectes El Tinglado amb l’assistència d’unes 20 persones. 

Com és habitual la (RE)volta va consistir en un passeig pel barri amb diferents aturades. Vam comptar amb el guiatge de la Usue d’El Tinglado i de l’Andreu, de la Plataforma d’habitatges afectats Tres Turons. Sobre el terreny ens van guiar pel fenomen de l’autoconstrucció del barri, les diferents etapes de construcció, les pràctiques d’autogestió i organització col·lectives i la lluita pel dret a l’habitatge. Durant el recorregut els assistents van participar activament compartint les seves experiències.

La passejada va finalitzar als “pisos verds” on vàrem comptar, mentre fèiem un pica-pica, amb l’activista Custòdia Moreno, tot un referent del barri del Carmel que ens va parlar de l’evolució del barraquisme als pisos reallotjats i de les lluites veïnals per aconseguir millores al barri.