Crònica de l’AulaManga

Actualitat

AulaManga és una de les noves activitats que aquest curs hem estrenat amb centres educatius de secundària. L’objectiu de l’activitat és el foment de la lectura en català a través del manga. Aquí pots veure’n el vídeo que resumeix l’activitat en tres minuts. 

Aquest any han participat en l’AulaManga els alumnes de 1r d’ESO de l’INS Miquel Tarradell i l’INS Milà i Fontanals. L’activitat ha estat possible gràcies a la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet, que va poder reunir un nombre important de mangues en català de diverses biblioteques, per poder-los deixar en préstec als centres participants. 

L’activitat va començar a la tardor amb la distribució i lectura de mangues. Va continuar amb la trobada amb el divulgador de manga Oriol Estrada (conegut a les xarxes amb el nom de Capitán Urías) i va acabar el 14 d’abril amb una trobada dels alumnes dels dos centres a la sala d’actes de l’INS Tarradell per disputar una competició de kahoots sobre els mangues. Tots dos grups van rebre un lot de mangues en català que van aportar el Grup Editorial Enciclopèdia Catalana i Norma Còmics.