Trobada entre joves lectors de Junil i l’autor

Actualitat

Primera trobada organitzada per Òmnium Ciutat Vella entre els lectors d’una obra i el seu autor, en el marc d’activitats amb centres educatius de Ciutat Vella. 

En aquest cas l’obra triada ha estat Junil a la terra dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís, Premi Òmnium 2021. Els lectors han estat els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Tarradell, els alumnes de 2n de BATX de l’INS Milà i Fontanals, i els alumnes del club de lectura d’aquest mateix institut. 

La trobada es va fer el 12 d’abril al Casal de Barri del Raval, on una cinquantena llarga de nois i noies, acompanyats dels seus professors de literatura catalana, van poder conversar amb l’autor de la novel·la i fer-li totes les preguntes que havien preparat durant la lectura. La trobada va començar a les 12 del migdia i va durar una hora i mitja que, atesa l’atenció que hi van posar els assistents, es va fer prou curta. 

L’activitat s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Biblioteca de Sant Pau, que va aconseguir reunir la pràctica totalitat dels exemplars necessaris perquè tots els alumnes disposessin d’un exemplar de Junil el temps suficient per poder-lo llegir.