Crònica de la presentació del llibre “UN LLENÇOL BLANC” de Xavier Gonzàlez-Costa.

Actualitat

 

El dilluns 6 de març, Òmnium Sants-Montjuïc va acollir la presentació del llibre Un llençol blanc. Dietari poètic frustrat de la guerra d’Ucraïna., de Xavier Gonzàlez-Costa. Una obra que combina poesia, diari personal, contes i il·lustracions en un compendi de gèneres cosits per les emocions que ha despertat aquest terrible conflicte en l’autor berguedà.

La sala de conferències de Cotxeres va fer el ple amb un públic entregat i atent a les intervencions de tots els ponents que van ser convidats a la taula:  Carles Solà, director del programa 30 minuts de TV3; Jaume Huch, editor de L’Albí i poeta;  Mireia Merino,  periodista freelance col·laboradora de La  Vanguardia;  Gabriel Prat,  president de la Fundació del Convent de Santa Clara, a qui l’autor dona els drets d’autor per l’ajuda a les famílies ucraïneses que fugen de la guerra;  Muntsa Farré, filòloga i membre d’Òmnium Sants-Montjuïc. Cadascun va parlar del vessant en què la seva veu era experta, fent un comentari coral d’allò més interessant i enriquidor. A més, vam poder rebre Manel Alías, corresponsal ben conegut i premiat recentment per Òmnium, alhora que prologuista del llibre presentat, en un vídeo on reivindicava com, fins i tot dins una guerra, podem trobar instants de poesia.

La trobada va durar gairebé dues hores que van culminar amb la lectura d’alguns poemes per part de l’autor que, en finalitzar, també va signar els llibres que els assistents pogueren adquirir gràcies a la presència de la llibreria La Inexplicable.

Estem molt satisfets de l’èxit d’aquest acte que aplegava cultura, llengua, cohesió social i país. Esperem que sigui auguri d’una pau que desitgem propera.