Les Marxes de Torxes s’estenen pel Bages

Actualitat

En el marc del programa A+A+ s’ofereix als socis un 20% de descompte per a dues persones en els espectacles que tindran lloc durant la Festa Major de Manresa “Hansel i Gretel”, a càrrec de La Roda Produccions, i “La doble vida de John”, amb Joan Pera i Lloll Bertran.

L’any passat es va fer a Manresa la primera Marxa de Torxes per la Independència, que va aplegar més d’un miler de persones, en la vigília de l’Onze de Setembre. Enguany les marxes arriben també a d’altres poblacions de la comarca, com ara Sallent i Cabrianes, Fonollosa, Monistrol de Montserrat o Sant Joan de Vilatorrada, amb la voluntat de dinamitzar els actes de commemoració de la Diada Nacional i d’aplegar el màxim d’entitats i associacions.

A Manresa, la Segona Marxa de Torxes per la Independència és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, que va néixer l’any passat, impulsada per la Fundació Independència i Progrés, 10Mil en xarxa per l’Autodeterminació, Òmnium Cultural del Bages i La Fadulla, amb el suport de Convergència i Unió, la CUP, Esquerra Republicana i Reagrupament. Altres associacions ciutadanes també han manifestat el seu suport a la Marxa, que comptarà amb la participació de grups sardanistes, castellers, grallers i tabalers. Enguany destaca a més la incorporació dels Miquelets de Catalunya, associació amb seu a Manresa, que té per objectiu fer reviure i honorar, mitjançant el grup de recreació històrica, els milicians i soldats que des del 1704 fins al divuit de setembre del 1714 (alguns fins i tot més enllà) van defensar els drets, les llibertats i les institucions dels catalans.

La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut pel passeig de Pere III, plaça de Sant Domènec, carrer del Born, Plana de l’Om, Sant Miquel i la Plaça Major on es farà la lectura del manifest, el parlament a càrrec del periodista Vicent Sanchis, vicepresident de la junta nacional d’Òmnium Cultural, i un concert amb el grup de música tradicional Bruel.

Les torxes es podran recollir a partir del 3 de setembre, al preu de 3 euros, a la seu d’Òmnium, de dos quarts de vuit a dos quarts de nou del vespre, o bé en el mateix inici de la Marxa, a Crist Rei.