Crònica Vincles

Actualitat

El passat dilluns 6 de febrer vam fer la primera trobada amb els voluntaris del projecte Vincles per tal d’explicar-los el projecte i esbrinar la disponibilitat de cadascú.

L’objectiu del projecte és afavorir l’ús social del català i la cohesió social i es vol fer identificant grups d’aprenents és a dir de persones que no utilitzen el català habitualment i que no estan plenament integrats a la societat. A cada un d’aquests grups se li assignen dos o tres acompanyants i es fan sessions setmanals d’hora o hora i mitja de durada en què es parla, en català, de temes que suscitin interès al grup d’aprenents. Paral·lelament, es fan activitats com anar a comprar, demanar cita al metge, assistir a una xerrada etc.

El que es demana als acompanyants és que parlin català i que els interessi el projecte. Òmnium ofereix formació abans i un cop començat el grup i materials per a dinamitzar la conversa.

Actualment a Horta-Guinardó tenim aparaulats dos grups al Mas Guinardó formats per persones acollides a l’Hotel Social per a persones drogodependents en situació de sensellarisme del Guinardó i un de nois magrebins del projecte “Llar d’oportunitats”  i dos més al Carmel de mares de nois i noies que assisteixen, en acabar les classes, a un grup de reforç a la fundació ADSIS.
Aquests grups haurien de començar a funcionar a principis de març.

Si us engresca el projecte, us animem a afegir-vos-hi. Escriviu-nos a horta-guinardó@omnium.cat o via xarxes socials especificant la vostra disponibilitat o exposant-nos possibles dubtes i ens posarem en contacte amb vosaltres.