La manifestació del 10 de juliol serà la primera marxa 2.0

Actualitat

Us trametem diversa informació d’interès davant del més que previsible allau de catalans i catalanes que es manifestaran a favor del nostre dret a decidir com a poble.

Òmnium Cultural ha volgut que la xarxa també reflecteixi la mobilització de la societat civil el proper 10 de juliol. Així, proposa a totes aquelles persones que hi participin que es converteixin en corresponsals de la manifestació i l’expliquin des de la seva posició de manifestants. D’aquesta manera, la manifestació es podrà seguir en directe a través de comentaris, fotografies i les imatges de dues càmeres web.

Per fer-ho possible, el web www.somunanacio.cat es convertirà el mateix dissabte en un portal interactiu amb diverses aplicacions que permetran la retroacció dels usuaris, que podran narrar la seva experiència ja sigui a través de text o a través d’imatges.

D’aquesta manera, el web constarà de les aplicacions Twitter (que mostrarà les “piulades” dels participants), i Flickr (on tothom hi podrà penjar les seves imatges). Per fer-ho, els usuaris només hauran d’afegir als comentaris que facin a Twitter l’etiqueta #somunanacio i a les fotos que pengin a Flickr la paraula clau somunanacio.

Tot això serà possible gràcies a la col·laboració de la gent de Guifi.net. Ells faran possible que al llarg de tot el recorregut de la manifestació hi hagi una connexió Wi-Fi gratuïta perquè tothom es pugui connectar a Internet des del seu mòbil.

En definitiva, Òmnium anima els participants de la manifestació a preparar els seus telèfons mòbils per tal de contribuir a aquesta gran crònica 2.0 de la manifestació que farà sentir, també a la xarxa, la veu de la societat civil.

 

La manifestació també es podrà seguir en directe des de qualsevol punt del món
A més, durant el recorregut de la manifestació, hi haurà instal·lades un parell de càmeres web que permetran seguir-ne el transcurs en directe a través del mateix portal.